View Single Post
Eski 26-07-2020, 08:02   #36
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
20 cm ytong tanesi 10 tl
25 lik 12.5 tl
30 luk 15 tl civari

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bu konuda ustaların vs bilgisi hiç yok, ustad kısaca 25 lik ya da 30 luk gazbeton yaparsam, kolon ve kiriş dışında isi yalitim yapmaya gerek yok tezini siz de destekliyorsunuz galiba, xps de mantikli geldi, bakalım bunu ustalara nasıl anlatacağız

+ olarak yapi denetimde ya da kanunda yalitim ile ilgili problem olmaması için 20, 25 lik ya da 30 luk gazbeton kullanmam gerektiği bilgisine bir türlü ulaşamadım
Gazbeton fiyatı m³ olarak belirleniyor. Kalınlığı değiştikçe % olarak bildiğiniz fiyatı arttırıp eksiltebilirsiniz. Buna yapıştırıcı fiyatı eklemelisiniz. Tuğla için harç maliyeti eklemelisiniz. (Harç tuğla yüzeyinin % 10 u kadardır. Dolayısı ile epey maliyettir. Yapıştırıcı da çok hafif değil.)
Gazbeton kalınlığını projedeki makina mühendisinden öğrenmelisiniz. Isı yalıtım yönetmeliğine göre hesap yapılmış ve rapor düzenlenmiş olmalı. Yapı denetimde sorun çıkmaması için proje gurubundan yazı almanız gerekebilir. Denetim seçiminize karışamaz ama tekniğe ve yasaya uygunluğu denetler.
Tezime gelince: Her türlü yalıtım size tasarruf olarak dönecektir. Abartmadığınız sürece 5 yıl kadar sürer. Binayı kaç yıl kullanacaksınız ? Binayı döşemeden çatıya kadar yalıtmak hem cep hemde çevre koruma açısından iyidir.
Döşeme yalıtımının yararını ayağınızı sıcak zemine bastığınız zaman anlarsınız. Çatı yalıtımının yararını düşük giderle ısınan yapıdan anlarsınız. Bütçenize bakın. Döşemeyi yalıtmak kaç lira? Yanyana plakaları kendiniz dizebilirsiniz. Malzeme maliyeti ile biter. Şap nasılsa dökülecek.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön