View Single Post
Eski 25-07-2020, 07:07   #32
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
Ustad 20 ya da 25 ilk gazbeton kullanıp,5 cm çıkıntı yapıp, sadece kolon ve kirislerin olduğu kısımları camyunu ile yalıtım yapmayı düşünüyorum, yani amacım maliyetten kaçınmak yerine mantiklinolani yapmak, simdi asfalt yola daha sağlam olsun diye beton dökersen, asfalt özelliğini yitirir, fren mesafesi uzar vs gibi geliyor bana bu iş


+ olarak başka bir forumda arkadas su şekilde cevap vermiş

İnce 10 lik YTONG ile çift duvar yap.....Önce dıştan 10 luk ördür...İçine 5 cm kalınlığında 35 dansite XPS plaka DOW yerleştir sonra evin içini 10 luk YTONG ördür.... Para durumu uygun ise dış duvarı 20 llik iç duvarı 10 luk YTONG ve ortasını 5 cm lik DOW ile kaplat...En muhteşem yalıtım...Alttaki yığma binanını tavanı ile yeni yaptığın üstteki dairenin tabanına doğru düzgün yalıtım yaptır.....Birde tavanı yalıtımı unutma.*Alttaki binaya içeriden 5 lik XPS duvarlara döşe.güzelce ilacıyla yapıştır...Üzerine .Filesini çek Alçı sıvayı bastır...işte yalıtım......Oranın tabanıda yapacaksın...Soğuk kesilsin...

Beton kolonlar duvarın arasında kalıyor....Soğuktan sıcağa ısı köprüsü yapmasın diye içeridenbu beton kolonları sağında solunda örülen duvarın hizasında sert yalıtım maddesi XPS ile kaplayacaksınız.. 1 cm kalınlığında plakalar halinde satılıyor....Sonrası duvarların iç kısmına alçı sıva çektinizmi işlem tamam..Kolay gelsin...*En muhteşem yalıtım.......YTONG 20 cm + 5 cm XPS DOW...+ 10 Cm YTONG + Perdah alçısı, sıva.
5 cm çıkıntı yapıp, kolon ve kirişleri yalıtmak doğru çözüm. Taşyünü olması zorunlu değil. XPS daha doğru. Sudan etkilenmiyor. Sıvada çatlak vb olabilir. O durumda xps özelliklerini kaybetmiyor. XPS üzerine file ve mantolamada kullanılan sıva (Seramik yapıştırıcı da olabilir) ince olarak uygulandıktan sonra kara sıva ile dış sıvanızı yapabilirsiniz. (XPS üzerindeki file gazbetonun üzerine 10 cm den fazla olarak binmeli ki çatlamasın. Ben 20 cm yapmıştım.)
Name:  KolonYal.jpg
Views: 1838
Size:  21.6 KB
Sandöviç duvar denilen iki duvar arasına yalıtım kuramsal olarak doğru. Depremde ince duvarın dağılması kolay. Bu nedenle kalın gazbeton kullanmanızı öneririm. Kalınlık ısıtma giderinden tasarruf olarak geri dönecektir. (Akdeniz ikliminde 30 cm gazbeton+döşemeden ısıtma uygulaması: Bu kış 170 m² dubleks daireleri olan iki tanıdığım, en soğuk ayda, 1400 ve 1750 tl ödediler. 100+100 m² iki daire için 400 tl ödedik. Isı pompasının elektrik parası) Açık renk dış boya kaydı ile yazın soğutma gideri de düşüyor. Bursa için 30 cm den düşük kalınlık yetersiz gelir düşüncesindeyim. Kalınlık malzeme giderini arttırıyor, işçilik sabit.
Tavan yalıtımına gerek kalmıyor. Şap altına XPS döşeyerek yalıtım yapılıyor. Risksiz. Taşyünü yalıtım da üreten ünlü markaya bakın. Yük taşıma özelliği olan xps üretiyor. Şap altına rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı şekilde çatı arasına da yalıtım yapabilirsiniz. İç sıvayı alçı sıva yapmak ek maliyet getirmiyor. İç sıva maliyet hesaplarken ek olarak alınan çimento giderlerini de eklemek gerek.
Kolaylıklar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön