View Single Post
Eski 23-07-2020, 22:02   #28
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
Arkadaşlar gazbeton ytong mu yoksa tuğla kullanmak mi mantıklı olur? Ytong fiyati tuglanin 2 katı, ben ytong alma taraftarıyım ama önerilere de açığım


+ olarak dis duvarlarda 20 Lik gazbeton kullanirsam, yalıtım yapmama gerek olmayacağı yönünde birkaç yerde bilgili kişilerden fikir sahibi oldum, nedeni ise mantolamanin, gazbetonun doğasına aykiri olmasaymis ( bina nefes alamaz,rutubet yapar ve diye)
Gazbeton kullanmak teknik açıdan en mantıklısıdır. Moda olmasına karşın mantolama aptalca bir çözümdür. Eski binalarda çaresizlikten kullanılır. Bizde reklam ile moda oldu. Dış cephenize 5-6 cm kalınlıkta bir şeyi yapıştırarak asıyorsunuz. Depremde dökülmeyeceğinin garantisi yok. Rüzgar, sıcaklık vb dinamik etkilerdir ve mantolamanın bunlara karşı da garantisi yok. 5 yıl sonra dökülürse yapabileceğiniz bir şey de yok. Sıvasız tuğla duvara mantolama dubeli tutturamazsınız. Pazarlama yalanlarıdır mantolama.
Tuğla+mantolama gazbeton fiyatını geçer. Hesap hatası yapıyorsunuz. Ayrıca Kayseri için 20 cm gazbeton ısı yalıtım yönetmeliği koşullarını sağlamaz. (20 cm Akdeniz bölgesi için.) Daha kalın olmalı. Gazbetonu uygulayacak usta bulmak önemli. Yapıştırma yapılmalı. Tuğla fiyatı karşılaştırırken harç maliyetlerini, tuğla zayiatını da eklemeniz gerekiyor. Birim işçilik olarak gazbeton işçiliği tuğla işçiliğinden düşük olmalı ama yapılmıyor nedense.
Gazbeton ustaların ezberine aykırı olduğu için kullanılmıyor. Yoksa 2-3 yıl içinde iyi mantolamalı binadan daha fazla ısı yalıtımı sağlayarak kar edersiniz. Dış sıva yapılırken, ıslak çimento serperek alt yapı oluşturulmalı. Sonra sıva yapılmalı.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön