View Single Post
Eski 15-07-2020, 23:31   #25
jumperbr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2020
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi excaliba Mesajı Göster
bende 492 m2 bir yer aldım , nereden nasıl başlayacağım , bilmiyorum ? ev yapım maliyetlerini görünce biraz gözüm korktu.175.000 TL bir butce ile nereye kadar ilerleyebilirim dublex bir koy evinde...
Ev m2 sini söylerseniz daha net fiyatlar vermeye çalışabiliriz. m2 si 3000-3500 tl gibi düşünebilirsiniz. Bu size bir yaklaşık fiyat verir. Köy evlerinde malzemelerin nakliyesi, betonun daha uzun yol gitmesi için katkıları, işçilerin ustaların konaklaması gibi kalemler maliyeti arttırıyor. 3000 tl malzemelerin orta kalite ve ortalama fiyatları ile hesaplanmış hali.

Yığma yapı yapacaksanız iyi tasarlayın ve yönetmelik şartlarını sağlayın. Tuğla ve benzeri malzemeler için min kalınlık 20 cm taş için 50 cm. Benim tavsiyem minimum 25 cm. İmkan varsa 30 cm de zarar getirmez. Gazbetonu taşıyıcı olarak kullanacaksanız G4 sınıfı olmalı. G4 sınıfı çok yaygın değil piyasada. Büyük imalatlarda fabrikadan temin ediliyor ama malzemecilerde var mı bakmak lazım. 3 kata kadar çıkabilirsiniz. Yığma yapacaksanız mutlaka yatay ve düşey hatılları atın. Üstüne betonarme döşeme yapın. Bu şekilde sağlıklı bir yapı elde edebilirsiniz. Dediğim gibi daha fazla bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden güzel günlerde oturun.

jumperbr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön