View Single Post
Eski 15-07-2020, 16:10   #10
gurkankosak01
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-07-2020
Şehir: ADANA
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞRULÜNAL Mesajı Göster
Merhaba
Siz genede çok acele etmeyin.Bilgisizce kurulan bahçeler ileride çok zaman kaybı ve masrafa yol açmakta.
Bütün fidancılar elinde olan fidanı satmak derdinde olduğu için elindeki fidanları över dururlar.Aslında nerde hangi ceviz olacağını veya ceviz yetişeceğini veya yetişmeyeceğinide bilirler.Çünkü her bölgeye fidan gönderiyorlar.Olumsuzluk yaşayanlar telefonla geri aradıkları için.Ancak ticari kaygılar işte.

Neyse sözün kısası ,fernorun hala tozlayıcısını bile bilmiyor fidancılar.Size fernor önerende zaten bildiğinden değil,10 senedir olmasına rağmen soğuğa dayanıklılığı ve hastalıklara direnci bilinmiyor.Tek bilinen chandlarden geç açtığı.
Chandler hastalıklara dayanıklı ve nisanın ortasında uyanan bir çeşit.Bana göre niğdede eğimli arazide ,don birikmesi olmuyorsa chandler olur.Cevizi yakanda don biriken yerlerdir,hafif eğimli arazilerde ceviz yetişiyor.Çetin ceviz programında gördüm niğdede çekim yapıyorlardı.Onu izlemenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim cevabınız için hocam. küçük bir deneme bahçesi kurmak en mantıklısı olacak galiba çünkü çeşit noktasında bir türlü karar veremiyorum. Geri dönüşü olmayan bir şey yapmakta istemiyorum hem vakit hem para israfı olacak çünkü

gurkankosak01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön