View Single Post
Eski 05-07-2020, 12:05   #115
cetine
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2009
Şehir: Edirne-İstanbul
Mesajlar: 102
LAB solüsyonunun bitkilerde kullanımıyla ilgili biraz Google araması yaptım ama kullanım periyodu, zamanı gibi bilgilere pek ulaşamadım.

İşin aslı bir girdim çıkamadım

Genelde LAB uygulanmış meyve sebzelerin sağlıklı, gelişmiş köklü olduğu gibi bilgi ve fotoğraflar var.

Çıkan bilimsel çalışmalarda da kullanım şekliyle ilgili bilgilere ulaşamadım. Bir kısmı da laboratuvar ortamında yapılmış. (Tarım alanında literatürel bilgi birikimine sahip değilim)

Gil Carandang araması yaptığımda ona ait olduğunu sandığım Facebook sayfasında bir e-kitap satılıyor. Meyvelitepe, siz bu kitabı aldığınızdan bahsetmiştiniz sanırım.

Daha önce EM ile ilgilenmediğim için bu tarz bir preperatın yaprak ve topraktan kullanımıyla ilgili tecrübelere sahip değilim.


Aklıma takılan bir kaç soru var.

-Hepimizin sık karşılaştığı bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı kullanımı nasıl olmalı?

-Bitki sağlıklıyken yapılan uygulamalarla LAB popülasyonu yüksek tutularak zararlı mikroorganizmalara yaşam alanı sunmamak mı ana amaç? Yoksa birbirini elimine etmeleri söz konusu mu (hücre yapısını bozarak vb) ?

-Bitkilere yüksek yoğunlukta LAB uygulaması başka faydalı mikroorganizmalara karşı zararlı olabilir mi?
(Buna solucan gübresi çayıyla birlikte veya ardışık uygulamaları da ekleyebiliriz)

-LAB solüsyonunu bir dönemde belli bir dozun üzerinde uygularsak zararlı olabilir mi?

cetine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön