View Single Post
Eski 24-06-2020, 16:12   #268
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia Mesajı Göster
aydemiraydın

yabanmersini çok sıkıntılı ben piyasadaki bütün çeşitleri denedim elimde sağlam bir legacy çeşidi kaldı.
aronia,saskaton özellikle smoky çeşidi. josta,bektaşi ve frenk üzümlerini deneyin iklime uyarlarsa en azından sorunsuzlar.

Yaban mersinine alternatif olarak bahsettiğiniz tüm çeşitlerden şu an bahçemde var. Aslında anladığım sizin sorununuz sıcak havalar benim sorunum soğuk kış ayları. Tabi yaban mersininde diğer sorun toprak pH'sı. Frenk üzümü, bektaş üzümü ve ahududu Erzurum'da çok iyi meyve tutuyor. Bektaş üzümü en erken uyanan bitkilerimden. Bunları daha önce denediğim için onların yetiştiriciliğinde sorunum yok. Mümkün olduğu kadar erkenci türleri seçiyorum. Çünkü buranın diğer sorunu geççi türlerin olgunlaşması için yaz mevsiminin kısalığı büyük sorun oluşturuyor. Geççi bir ahududum var. Meyvelerinin büyük kısmını ekimde oluşan soğuklara kurban veriyorum. Erkenci ahududum daha yeni meyveye durdu. Meyvelerini ancak temmuzda yeriz.

Erzurum u iyi bilirim. 85 yılında ziraat 1. sınıfı Erzurum da okudum. ahududuların geççisi bizede uygun değil çünkü sıcaklardan kuruyor. yani temmuz 15 e kadar hasadı bitirmem lazım.

PH yı düşürmek için bol bol sıvı kükürt kullanın hem de besler . N-sülfasit, pelet kükürt artı Ca sülfatlarda var doğal formunda.

başarılar dilerim.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön