View Single Post
Eski 24-06-2020, 04:32   #18
jumperbr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2020
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brf840 Mesajı Göster
Cevap icin tesekkur ederim, yazdıklarınızı not aldım dikkate alacağım
Peki bu sizin tavsiye ettiğiniz yöntem uzun yıllar problemsiz bir yasam sunuyor mu yoksa daha fazlasını mi yapmak gerekir ?

+ olarak elektrik için yan komsu insaat sahibi elektrik panelinden elektrik alıp faturayı ödeyebilirsin dedi

Bu yöntem mantiklimidir yoksa benim kendi adıma şantiye elektriği almam daha mi doğru olur? (Yaklaşık 3000 tl)

Mimar arkadas 1. Yöntemde olası bir elektriksel kaza anında %100 suçlu sen olursun diyor

Bu şekilde yaptığım en eski yapı 7 yıllık ondan henüz bir şikayet almadım. Zeminde çok anormal bir su yoksa yani oluk oluk akıyor denecek kadar bir su yoksa bu yalıtım size yetecektir. İzolasyonu arttırmak için membran yerine epdm ya da poliürea yalıtım kullanılabilir ancak bunlar pahalı uygulamalar ve çok da gerekli değil bence.

Sürme membran ise kullanım kolaylığı açısından oldukça rahat ve hızlı bir uygulama ancak uygulayacak usta bulmak zor en azından benim çalıştığım ustalar boya yapar gibi sürüyorlardı duvara. Düzgün uygulanırsa ve güzel korunursa iki tür izolasyon da işinizi görecektir.

Şantiye elektriğini normal elektrik hattından en büyük farkı kw fiyatı. Ev tesisat projenize de uyacak malzemeler ile şantiye panonuzu hazırlatırsanız oradaki malzemeleri evinizde kullanabilirsiniz. Ancak bazı elektrik dağıtım şirketleri ikinci el sayaç kabul etmiyor. Tekrar sayaç almanız gerekebilir.Bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketinden gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Daha önce birden fazla şantiyenin aynı panoyu kullandığını görmüştüm. Bağlantılar düzgün yapılırsa hatta kaldırabileceğinden fazla yüklenilmezse taşır ancak kaza oluşursa sorunlar yaşanacaktır. Ben de kendi elektriğinizi almanızdan yanayım.

jumperbr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön