View Single Post
Eski 22-06-2020, 15:55   #131
golge1710
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-12-2017
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 3
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zfatma Mesajı Göster
s.a.konunun cok yabancisiyim.daha önceki sorulari okudum ama kendim için cevap bulamadim.bende bu sene 300m2 bir alanda sebze sulamasi icin sulama urunu arayorum bahceme 15 m ilerisinde dere yatagindan su cekecegim.kopru alti 5mden, su derinligi 7 10 cm anca elektirik yok nasil bir urun almaliyim4 ,7 gunde bir 20..25 dk sulama yaparrim .tavsiyenizi bekliyorum
dere nin su debisi nasıl,sizen başka sulama yapan varmı.siz tam motoru açtınız bu esnada derenin üst kısmında başka bir komşuda su bastı motorunuz susuz kalırsa pompa yı dağıtırsınız.bütün bu olumsuzlıkların olmadığını farz edersek yapacaklarınız.
1-1 inçlik bir benzinli su motoru alacaksınız bütçeniz elverdiğince kaliteli bir marka alın bende şu anda bir yaz sezonunda dağılan ismi yerli aslı çin malı bir motor var şimdi japon bir marka alacağım.
2-dereye motorun su hortumunu salmak için küçük bir havuz kazacaksınız.
3-su motorunu kurup çalıştırın daha sonra havuzdaki suyu tüketip tüketmediğini kontrol edin tüketiyorsa motorun gazını azaltarak devri düşürün (derenin su debisi çok yüksekse buna gerek yok zaten)
3 motor ile birlikte gelen hortum ucu süzgece güvenmeyin muhakkak ince gözlü bir süzgeç kullanmaya özen gösterin dere akan su olduğu için içinde sert materyaller olabilir pompaya zamanla zarar verebilir aşındırır. mesela kadın çorabını geçirin ucuna. ha birde motoru alınca haftada bir falan sulamayı unutun her gün sulamak isteyeceksiniz

golge1710 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön