View Single Post
Eski 22-06-2020, 09:07   #130
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aaen Mesajı Göster
S.a. arkadaşlar.
Babamın bağının 200 metre yakınındaki bağı satın aldım. Babamın 120 metre derinlikten dalgıçla su aldığı kuyusu var. Şimdilik jeneratörle çalıştırıyor ama yakında elektrik de alacağız inşallah. Dalgıç pompasının özelliklerini bilmiyorum. Buralarda sondaj işi şu anda yasak. Bu nedenle babamın kuyusundan kendi bağıma boruyla su çekmek istiyorum. Boru uzunluğu yaklaşık 270-300 metre kot farkı ise yaklaşık 13 metre. Ayrıca babamın biri 27 biri 5 tonluk iki havuzu da var. Şimdi sorularım şunlar: 1- Hangi tür ve kalınlıkta boru kullanmalıyım? 2- Babamın dalgıcı çektiği suyu doğrudan benim bağa basabilir mi? 3- Pompa almam gerekirse nasıl ve hangi marka bir pompa almalıyım? Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca ileride sondaj yaptırma ihtimalime karşı gerekirse güçlü bir dalgıç pompayı da şimdiden alabilirim. İki masraf olmaması bakımından.
300 m çok direnç yaratmaz, 13 m kot farkı ile birlikte 1,5-2 bar kaybınız olur. Bağınızın içinde damlama sulama kullanacaksanız 1,5-2 bar bağda kaybınız olur. Babanızın kuyusundaki pompanın 16 bar basınç veren bir pompa olması gerekir. Eğer kuyu yapılır iken doğru davranılmış ise 16 bar basınçlı pompa seçilmemiştir.
Denemek için bağınızın içinde kullanacağınız dağıtım borusunu tek parça olarak kullanıp, sizin bağa su gelip gelmediğini gözlemek.
Daha sağlıklısı; babanızın büyük havuzundan pompa ile bağınıza su göndermek.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön