View Single Post
Eski 17-06-2020, 00:14   #19
derin35
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe Mesajı Göster
Pek bir gelişme olmayınca güncelleme gereği duymadım son durumu. Yine de deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler yapmaya devam ediyorum.

Başka bir üyenin paylaşımında daha önce tanımlanamayan salatalık diye paylaştığım resmin Chinese Jade olabileceğini gördüm. Tek fark o sebze yarım metrelere ulaşabiliyor gibi, bendeki normal salatalık boyutundan az irice olacak ürün alabilirsem. Viyoldeyken yaprakları yandı, bir keresinde komple yattı hepsi, ama 5 tohumdan 4 tanesi öyle ya da böyle hayatta kalmayı başardı. Çok oyalanmadan 3. yapraklar belirginleşince saksılara taşıdım, bekleyip göreceğiz bundan sonra.

Eklenti 710411

Eklenti 710412

Havuçlar çok dayanıklı bitkiler gibi. Ben işim gereği çok seyahat ediyorum ama bunlar benden çok yer değiştiriyorlar Daha önce rezil bir şekilde dipdibe diktiğim havuçların resmini paylaşmıştım. Önce aynı saksıda daha ayrı ayrı diktim.

Eklenti 710413

Havuçlar sığ ve uzun, çilekler yuvarlak ve derin saksıdaydı. Tersinin olması gerektiğini fark ettim. Daha aralıklı diktiğim havuçları tekrar taşıyarak çileklerin olduğu saksıya aldım. Hala sağlıklı görünüyorlar ama belki de gelişimleri için çok zararlı bir iş yapmış oldum

Eklenti 710414

Çok fazla sayıda havuç olduğu için yerim kalmadı, bir kısmını da 5 litrelik su şişelerine diktim.

Eklenti 710415

Sanırım bu ekip dikme işinde başarısız olursam sebebi yufka yüreğim olacak. Bakıyorum insanlar rahatça buduyor, kesiyor, biçiyor bitkiler büyüdükçe. Bense 1 tanesine bile kıyamıyorum. Güçlü ve ürün alabileceğim bitkiler yerine hepsini hayatta tutmaya çalışıyorum. Genişçe bir bahçem olmadığı için de muhtemelen çoğunu ya da tamamını kaybedeceğim bu şekilde
Balkon bahçeciliği böyle bir şey maalesef. Keşke yerimiz olsa, böyle bitkilerimizi sıkıştırmasak.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön