View Single Post
Eski 04-10-2007, 07:33   #24
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Adem Bey hoşgeldiniz. Konu, üretim planlamasını (satış organizsayonu ve pazarlama imkanları) dahil bir bütün olarak yapmadan önce yatırım yapmak ile ilgili. Bizim tarımsal yatırımlarda böyle bir alışkanlığımız var. Ne pazar araştırıyoruz, ne üretim ile ilgili yeterli teknik bilgimiz var, ne de ürünü çok iyi tanıyoruz, ama buna rağmen dikim yapıyoruz.

Bu ağaçları sevmeniz çok normal, birer fidan iken ellerinizle diktirdiniz. Onların gelişip serpilip büyümesini de zevkle izleyeceksiniz, hastalıkları, sağlıkları ile boğuşacaksınız, rantabl bir verim almak için üretim masrafları yapmayı sürdüreceksiniz.

Ama unutmayınız, siz bu ağaçları ticari bir gaye ile diktiniz. Ağaç da kendi ürünü satılmazsa veya iyi para etmezse bunun sorumlusu değil. O, sizin yapacağınız optimum üretim çabasına maksimum verimle karşılık vermeye çalışır. Dolayısıyla, vişne bahçenizin ürünü karlı olmazsa bu ağaçlarınıza küsmenize sebep olmamalı. Yatırımınız ticari başarıya ulaşmazsa masraf yapmayı bırakmanız da normal.

Uzun vadeli planlarınız arasında bu yatırımın nasıl paraya dönüşebileceği konusunda çalışmalar yapmanızı, civarda aynı üretimi yapan üreticilerle birlikte ortak proje geliştirmenizi öneririm.

Bu arada forumumuz, benzer diğer platformlardan ayrı olarak, Türkçe kullanımı konusunda hassiyet göstermektedir. Mesajlarınızı normal yazışma dilinde olduğu gibi, *** gibi kısaltmalar kullanmadan, cümle ve özel isimlerdeki büyük harflere dikkat ederek yapmanızı rica ederiz. Kendinizi Yeni gelen arkadaşlar başlığında bize biraz tanıtır mısınız? İmzamın altında yeni üyeler için kullanım kılavuzu bulacaksınız. Burada resim yükleme, sorulara cevap alma vs. diğer ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön