View Single Post
Eski 11-06-2020, 15:10   #283
chntskn42
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Arkadaşlar çok acil yardım ve yorumlarınızı istirham ediyorum..
Resimlerden de göreceğiniz üzere salatalıklarımın meyveleri büyümesi gerekirken sararıp kuruyup dökülüyor balkonda saksıda yetiştiriyorum salatalıkları 70cm'lik saksıda iki kök var sadece toprağını sürekli nemli tutmaya çalışıyorum güneşten dolayı olabilir diye kartonla toprak ve saksıyı gölgeledim sebebi nedir uyguladığım gölgeleme fayda verir mi?
Diğer sorum domateslerim sürekli uzuyor çeri domatesim yaklaşık 120-130cm oldu diğer normal domates de aynı civar çiçek var ama meyve oluşumu yok biri çiçek açtı ama sonrasında meyve oluşmadı benden sonra filiz dikenlerin şuan meyveleri var yerli tohum domatesim neden meyve oluşmuyor olabilir? bir defa çay posası- yumurta kabuğu-muz kabuğu-soğan kabuğu-tarçın karışımı uyguladım bir buçuk iki ay sonra aynı karışımdan bir daha uyguladım solucan gübresi ilave olarak verdim son olarak soğan kabuklarını suda bekletip öyle suladım nerde hata yapmış olabilirim şuan ne yapabilirim ayrıca resimde göreceğiniz üzere beyazlama var bazı domates yapraklarında.
Son sorum çilek tohumunu kaç farklı yöntemle denemiş olmama rağmen filizlendiremedim doğrudan çileğin kabuklarındaki tohumlardan elde etmeye çalıştım yine olmadı
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için...

Eklenen Resimler
   
chntskn42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön