Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği
Soğuk katlamayı nasıl yapıyorsunuz acaba? Benim de bazı tohumlarım hiç çıkmadı (biftek otu, hayıt otu, murt, frenk üzümü). Bazılarını üçüncü sefer ektim gene olmadı
Daha fazla geç kalmadan gereğini yapıp son bir kez daha deneyeyim.
|
Altı delik bir kaba yıkanmış perliti doldurup tohumları perlite ekiyorum. Sonra bu kabı bir büyük boy kabın içerisine oturtuyorum ve içerisine 2 parmak su dolduruyorum. Perlit o suyu emerek sürekli nemli kalıyor. Bu arada suyu sürekli takip etmeli, azaldıkça iki parmağa tamamlamalı. Beş hafta buzdolabının sebzelik kısmında beklettiğim tohumları dış ortamda direkt torfa geçirip filizlenmelerini sağlıyorum. Umarım anlatabilmişimdir
Unutmadan; soğuk katlamada kum vs kullananlar da varmış, sanırım teknik aynıdır...