View Single Post
Eski 31-05-2020, 15:07   #26
cankaymaz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-03-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 24
Thumbs down [!]Limon Budama Hatası

Merhaba,

Saksımda bir limonum var ve balkonda bakıyorum. Güneş alması vs gayet iyi. Geçtiğimiz sene 20 tane limon tutmuştu fakat büyüyemeden bazıları döküldü. 7 adet güzel bol sulu ince kabuklu limon aldım. Kışın (kasım ayında) bir budama yaptım fakat bilinçsizce bir budama yaptım. Ayrıca toprağınıda değiştirdim köklerini temizledim. Toprağını strelize toprak (dışardan aldığım toprağı fırınladım) + torf toprak ile karıştırdım. Bir ziraatçiden aldığım toprak zenginleştirici de ekledim.

Şuan limonum yapraklandı, tomurcuklarda gelmeye başladı. Fakat limona baktığımda budama değil baya koyun kırpmışım gibi Dikkatsizce ve bilinçsizce budama yüzünden limonum biraz zarar görmüş gibi hissediyorum.

Sizlerin bunu görmesini istedim. Bana bu konuda hem hatalarımı hem de bir sonraki budama döneminde veya şuan yapabileceklerim konusunda yardımcı olmanızı rica edeceğim. Birkaç açıdan fotoğraf çektim. Dilediğiniz açıdan hızlıca fotoğraf çekip buraya ekleyebilirim. Yardımcı olursanız gelişimini doğru bir şekilde sürdürmesini sağlamak istiyorum

Şimdiden herkese teşekkür ederim

Eklenen Resimler
     
cankaymaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön