View Single Post
Eski 28-05-2020, 15:42   #18
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
karnıyarık

İki orta boy soğan yemeklik doğranır, tavaya konarak kızdırılmış sıvı yağda kavrulurken üzerine bir avuç kıyma ilave edilir, doğranmış sivri biberler ile domatesler sarmısak maydanoz eklenir, tuzu baharatı konur kıymanın rengi dönmeye başlayınca içimiz olmuş kabul edilerek kenara bırakılır.

8 adet çok kalın ve büyük olmayanlardan seçilmiş patlıcanlar alacalı soyularak sapının oradan alt uca kadar yarılacak şekilde bıçakla kesilir ve tuzlu suya bırakılır. Patlıcanların saplarını ve dibini kesmiyoruz. Bir müddet sonra patlıcanlar alınır sudan, bir kere daha yıkanır kurumaya bırakılır. Tavaya konan sıvı yağ kızdırılır patlıcanlar bu yağda bütün olarak kızartılarak tepsiye alınır. Bir kaşık yardımıyla kesik biraz genişletilerek oraya iç malzeme doldurulur. Sonra süs olarak üzerine varsa kıl biber ile domates ve maydanoz konur.
Bir kaseye yarım kaşık salça alınır biraz z.yağ ile su konarak iyice karıştırılır ve tepsiye sos olarak ilave edilir sonra tepsi kızdırılmış fırına konarak bir saat kadar pişme işlemi yapılır.

İnternette çok video var onların hepsinden faydalanmak mümkün benim yazma gayem niyet edilirse her şeyi yapmak olası. Bu ikinci karnıyarık pişirmem evden teşvik çok fazla işin sonu nereye gider bilmiyorum bu yaştan sonra...

Fırına girmeden önceki hali yemeğin, fotoğraf makinası tarihi ileriden gidiyor düzeltmek lazım...

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön