View Single Post
Eski 23-05-2020, 15:16   #1168
Funda74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2020
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Petunyanın en güzel zamanında öldüğü doğru. Çünkü zaten mevsimlik bir çiçek ömrü yetişme süresi de dahil iki ay, sizde en fazla 1 ay bilemediniz 2 ay konuk olur (hava çok sıcak gitmezse ve deli gibi güneş almazsa).

Tam güneşi sever ama hava ısındıkça çok güneş rahatsız edici olur(ideal yetişme sıcaklığı 19-22 derece). Bol çiçeklenmesi için bol güneş ister, zaten uzun gün bitkisidir.

Yapraklarına su gelmesinde sorun yok ama hastalıkların artmasına sebep oluyor. Bir de yurt dışında bozulan bitkiyi yerinde tutmuyorlar, hemen değiştiriyorlar evdr oksijenli su solüsyonu nasıl yapılır ne faydacı bad lütfen cdvaplarmisiniz

Geçirgen, hafif kumlu, organik maddece zengin toprağı sever. Toprak hafif asidik olmalı. Bizin topraklarımız genelde kireçli olduğu için yapraklarda damar araları sararabilir. Bu yüzden gübrelemesinde amonyum sülfat kullanılabilir.

Ömrünü uzatmak istiyorsanız sık sık budayacaksınız. O çiçekli dalların fazla uzamasına izin vermeyip kıyıp keseceksiniz, hem dallanır, hem tazelenir. 1/ 3 yükseklikten budayın.

Bu ani yapışkanlaşma ve ölümler birincisi toprak mantarları ikincisi zaralılar sebebiyle oluyor. Beyaz sinek ve yaprak bitlerine karşı dikkatli olun. İki sulama arası hafifçe kurumaya izin verin. Sıcaklarda özellikle rizoktonyadan aniden ölüyorlar, birden suyu çekilmiş gibi oluyorlar.

Evde oksijenli su solüsyonunu deneyin.
Neden oksijenli su solüsyonu yapiyoruz

Funda74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön