Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.
Dolmalar alttan delinirse girecek su sebebiyle dolma içi lapalaşmaz mı ?
Tuzlama çok güzel bir yol ama fazla tuzdan sakınmaktayız.
Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.
Çocukluğumda evimizde yapılan dolma mahallenin ekmek fırınına götürülerek pişirilirdi ondan mıdır bilmiyorum ama o dolmanın lezzetini ve içinin tane tane oluşunu aramaktayım sanırım. Biraz daha ustalaşırsam köy evimizin bahçesindeki taş fırında pişirmek hayalim dolma yemeğini.
Sonraki hedef yaprak sarması....
|
Sn.hosseda günaydın,
Dolmalar alttan delinir ve herzamankinden 1 tık daha az su koyarsanız lapalaşmaz.
Dediğim gibi tuzlama yaparsanız başka hiçbir aşamada tuz koymanıza gerek kalmaz.
Mahallenin ekmek fırınına götürürek damanızda kalan tadı sizde evinizde tencerede pişirdiğiniz dolmanızın kapağını piştikten sonra hiç açmadan en az 12 saat kapalı olarak tutun ve ardından bir borcam veya fırın tepsisine dolmalarınızı dağıtmadan tek tek alarak dizin ve tencerenizdeki kalan suyunuda kenarından ilave ederek 170' fırınınızın normal alt üst kademesinde (turbo değil)1 saat kadar tutarak üstlerinin yeterli oranda kızarttıktan sonra çıkartıp dinlendirmeniz ve afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla.