Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.
Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.
....
|
Sevgili hosseda, derler ya ; her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır, ben etli dolmaları da yaparken yayvan bir tencereye biraz yağ koyup soğanı hafifçe öldürüyorum, sonra yıkadığım pirinci soğan üzerine serperek yayıp üzerine çok az sıcak su ilave edip çok kısık ateşte 7-8 dakika pişiriyorum yani diri bir pilav gibi.
Sonra atını söndürüp hafifçe karıştırdıktan sonra baharatları (tuz-karabiber-kuru nane) koyduktan sonra kıymayı, küçük küçük doğranmış domates ve dereotunu da ilave edip biberlere dolduruyorum.
Biberlerin altını delmiyorum.
Zeytinyağlı biber dolması tabii daha başka pişiriliyor.