View Single Post
Eski 21-05-2020, 21:26   #21
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,245
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.

Dolmalar alttan delinirse girecek su sebebiyle dolma içi lapalaşmaz mı ?
Tuzlama çok güzel bir yol ama fazla tuzdan sakınmaktayız.

Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.

Çocukluğumda evimizde yapılan dolma mahallenin ekmek fırınına götürülerek pişirilirdi ondan mıdır bilmiyorum ama o dolmanın lezzetini ve içinin tane tane oluşunu aramaktayım sanırım. Biraz daha ustalaşırsam köy evimizin bahçesindeki taş fırında pişirmek hayalim dolma yemeğini.

Sonraki hedef yaprak sarması....

hosseda Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön