View Single Post
Eski 18-05-2020, 03:19   #2
erhandem
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-05-2020
Şehir: samsun
Mesajlar: 3
Merhaba,
2 kat villa imarlı 350 m2 civarı bir arsaya büyük inşaat yapmak yerine geçici olarak tabandan 6 ya 3 m 18m2 çift kat toplam 36 m2 konteyner koymayı düşünüyorum. Aşağıdaki konularda sizlerin aydınlatıcı bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

- Ruhsatlı şekilde işlemleri yaparsam ileride bu yapıyı kaldırıp kalıcı olarak daha büyük bir yapı yapmaya kalktığımda yine aynı ruhsat sürecini yaşayıp benzer masrafları hatta daha fazlasını mı ödeyeceğim.?
- Eğer öyle olursa geçici yapıyı ruhsatsız yapıp elektrik su için farklı yöntemler deneyebilirim. ( konteyneri koymadan elektrik su almaya çalışmak gibi ama bunda da daha sonra konteyner kondugunda elektriği kesme durumları oluyormuş ya da güneş paneli su deposu gibi. varsa başka önerilerinizi alabilirim )
- Ruhsatsız yaparsam belediye sadece şikayet durumunda mı gelip ceza yazar, kendileri de tespit edip yazabilir mi, yazarsa yaklaşık ne kadar olur? Hiç örnek tutarları duydunuz mu?
- Ceza yazılırsa yapıyı mutlaka kaldırmam gerekir mi? Taşınabilir yapı olduğunu söylerek itiraz davası gibi birşey yapıp süreci uzatabilir miyim?
- Ceza yazma durumuna geldiğinde ceza yazdırmadan ruhsat işlemlerini başlatarak süreci legal hale getirebilir miyim?
Açıkçası ruhsat işlerinin çok teferruatlı ve masraflı olması ayrıca ileride daha büyük bir yapı yapmaya kalktığımda 2.defa bir ruhsat süreci ve masraflardan dolayı ruhsatsız şekilde ilerlemek daha cazip geliyor. Sorular her belediyeye göre farklılık gösterebilir mutlaka ama sizin önerilerinizi almak isterim benim yerimde olsanız nasıl ilerlerdiniz?

Saygılarımla.

erhandem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön