View Single Post
Eski 17-05-2020, 16:02   #30
tapi
Ağaç Dostu
 
tapi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2016
Şehir: BURSA
Mesajlar: 565
Bu sayfaya ilk olarak Aralık 2016 yazmisim. O zaman daha yeni kaktus almaya başlamıştım her konuda acemiydim.
Zaman içinde kaktüs sayım arttı ve aldığım kaktusun cinsini ve türünü çok merak ettiğim için daha ilk gunden hep sordum araştırdım. İsimlere olan merakım hiç bitmedi.
Ağaçlar.net sayfalarından çok şey öğrendim. Bende sahip olduğum mammillaria cinsi kaktuslerin isimlerini buradan paylaşmaya karar verdim. Öncelikle kendi sayfalarimda bir tarama yaptim. Ve bulduğum mammillaria türlerini buraya ekliyorum.
Sonraki aşamada ise internetten güncel yayınlanan mammillaria türlerini buraya eklemeyi düşünüyorum.
Aslında Mrmusti nin sayfasında yüzlercesi vardı. Oradan da faydalanırim diye düşünmüştüm ama Mrmusti nin sayfası kaldırıldı. Çok yazık! O kadar emek harca sonra boşa gitsin.

Mammillaria ilgili olarak temel bilgi kaynağım aksini belirtmediğim sürece mammillarias.net web sitesidir. Bu bir İngiliz Mammillaria Derneğidir.
Bu sitede 267 tür mammillaria tanıtılıyor. Tür sayısı ve isimlendirme sınıflandırma ile değişebilir bu site Hunt-Pilbeam sınıflandırmasını izliyor.
http://www.mammillarias.net/wordpres...s-description/

kaktüs isimlerini ararken önemli olabilecek bir şey var o da Sinonim (Eşisim)! Bu da sınıflandırmaya göre değişiyor.Yani bir bakıyorsunuz bir başka sınflandırmaya göre başka alttür hatta türden olan bir kaktüs şimdi farklı tür ya da altür grubunda.
Synomym list – Mammillarias.net

Mammillaria kaktusumuzun tür ismini ararken ona benziyen türlerin bulunduğu bir üst grup içinde aramaliyiz.
Böylece zaman kazanmış oluruz. Burada kullandığım sınıflama New Cactus Lexicon dur (Hunt/ 2006 ). 163 tür ve 69 alttür, toplam 232.
http://mammillaria.net/oldweb/Mammillaria-%20NCL.pdf


Düzenleyen tapi : 22-05-2020 saat 12:01
tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön