View Single Post
Eski 11-05-2020, 15:11   #715
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğasever 1 Mesajı Göster
Bir idda mantık temeller üzerine ortaya konmuşsa, bilimsel ispatı yapılana kadar, bu iddiayı karşıt görüşte mantıklı bir tez konmadıkça, bu idda üzerindeki çalışmalar durdurulamaz.

Gelelim bu iddianın mantıksal dayanağina bir canlı yaşamını belirleyen bir şartın dışında yaşayıp yaşamayacağını onun o ortama uyumunu sağlayacak mutasyon geçirmesine bağlı olacaktır, diyelimki barsakta yaşayan bu probiyotik bakteri toprakta yaşayacak mutasyonu gerçekleştirildiğini kabul etsek bile, mutasyon geçirmiş bu probiyotik bakteri acaba toprağa ne kadar faydalı olacaktır, buda ayrı bir iddiayı sorgulamaya açacaktır.
Hiç yorulmayın bence, probiyotik bakterilerin topraktaki işlevleriyle ilgili bir sürü bilimsel araştırma, ölçüm vb. makale var. Mutasyon lafını da o kadar çok kullanmayın bence, bazen yersiz oluyor.

Ölçülmüş, gözlenmiş buna göre dökümante edilmiş bilgiye dayanmayan bir iddia bilgi değildir, bilgiden oluşan mantığa da dayanmaz, işkembe-i kübra olur. Ha, ben öyle inanıyorum derseniz, olur, neticede inanç bilgi değildir, kimse de bir şey söyleyemez. Yeter ki bunun bir bilgi olduğunu iddia etmeyin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön