View Single Post
Eski 11-05-2020, 12:43   #713
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğasever 1 Mesajı Göster
O ineğin anneside yaylada yeşil otla beslememişse ekosistemde kırılma olmayacaktır, bir canlının beslenme rasyonlarina değişiklik olmadıkça bu durum içinde kötü mutasyonlardan söz edilemez hayvan dengeli beslenmektedir, et ve süt çıktılarda stabil olmaktadır.
Yerli solucanlarımızın genetik şekillenmemeli organik çürüntüler toprağin içindeki mikroorganizmalarla beraber alırken kültüre alınan k.k.solucani speratörden gecmis hostain veya montofon ineğinin obez beslenme artiklariyla beraber bu canlınin mutasyona uğramış probiyotik bakterileri ile beslenme alışkanlığı bu turun dışkılarında topraklara yararlı olacak bakteri bulunmamaktadır.
Bu kuvvetli bir iddia, doğal olarak ispat gerektirir. Karşılaştırmalı bir bakteri ve sair mikroorganizma tür tesbiti ve sayımı şeklinde bir analiz yok ise, ispatsız şahsi bir söylem olur.

Öte yandan, yerli türlerden gübre solucanları bu ineklerin gübrelerini yerse, ya da beğenmediğiniz tür solucanlar gübre yemek yerine sadece mutfak atıkları, fermente edilmiş bahçe otları vb. ile beslenirse ne olacağı, bakterilerin faydalı mı zararlı mı olacağı da bir muamma oluyor herhalde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön