View Single Post
Eski 09-05-2020, 08:23   #708
Doğasever 1
/
 
Giriş Tarihi: 30-04-2020
Şehir: Gelibolu
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bunu nereden çıkardınız? Humusun ne olduğu, neye humus dendiği gayet belli bir şey.

Humusun azota oranı bir element olan karbona indirgendiğinde karbonun azotun karesine olan oranı gibi bir sonuç verir. Ancak nereye götürdüğü meçhul. Ancak önce humusta anlaşalım önce, sadece YERLİ olmak kaydıyla solucanın ürettiği bir şey diyorsunuz. Bu durumda humus sadece ülkemizde olan bir şey, başka memleketlerde yok, çünkü onların solucanları yerli değil, yabancı.
Konuyu açıklamak gene başa düştü,bilindiği üzere mikroorganizmalar birleşik organik maddelerı parçalarken öncelikli olarak organik maddenin içeriğindeki azot ve karbonlu tüketmeleri ile enerji ve besin sağlamakta ve onların ortamda çoğalmaları sağlanmaktadır, süreç içinde mikroorganizmalar artarken, ortamdaki birleşik olan organik madde asıl minerallerine ayrılmaktadır.
Esas olarak çoğalan mikro organizmalar ortama atik olarak humus ait metabolitleri salgilamaktadirlar, sizin anlıyacağınız humus bu süreç içinde üretilmektedir.
Gelelim sizin humusun tanımlanamayan açıklamanıza ve yerli solucan humusunun kültüre alınan kırmızı amerikan solucanın arasındaki farklı olan ürettiği humusun arasında oluşan farkın nereden geldiğine, bir canlı kültüre alınırken onun yaşama koşulları ve beslenme alışkanlıkları üzerinde değişiklikler yapılmasında bu canlının her şeyi değişmekte dir.

Hatta biz buna yozlaşma da diyebiliriz, kültüre alınan bütün canlılar obez yaratıklar olmakta, asıl özelliklerini unutmaktadirlar, inanmiyacaksiniz ama benim solucanların yediği yere sıçmadiklarindan onlarin dışkılarını biraktigi yerde sadece kendi dışkıları yani gerçek solucan gübresi "KEST" Oluşmakta bende buna solucan humusu tabirini kullanıyorum.

Doğasever 1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön