Konu: Çim
View Single Post
Eski 07-05-2020, 22:36   #700
OSMAN45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Biçerken özellikle yoğun çim olan yerlerde çimlerin kesilmediğini adeta esnetilerek sündürüldüğünü gördüm. İlk biçerken de öyle olmuştu ancak hafif nemli olduğundan kaynaklandığını düşünmüştüm. Bıçaklar körelmiş olamaz aleti daha geçen sezon sonu aldım ve çok az kullandım.

Komşunun çim biçme makinesini de aldım bakalım onda nasıl olacak diye ki o biraz daha ağır ve güçlü gibi ama onda da aynısı oldu. Üstelik alet yoğun yere gelince durdu Sanırım ekerken tohumu biraz fazla kullanmışım da sorunun bu olacağını da pek sanmıyorum. Fikri olan var ise memnun olurum.
Sayın doktor, fikir ve bilgi daha tecrübeli olan Güler hanımdan gelecektir ama başımdan geçenleri paylaşırsam belki bir faydasi olur.

-1000-1200-1600 Wattlık üç biçme makinası eskittim.

-üçünün de bıçakları hiç keskin değildi ben biledim. Her mevsimde en az iki sefer bilemem gerekirdi.

-Güçleri az olan makinalar ilk biçmede, çim nemli olduğunda ve aşırı uzun olduğunda ısınıp dururlardı.

-Ve her biçme sonrası makinanın altını üstüne yapışan çim parçalarını, bıçağın motora bağlantı bölgesini güzelce yıkardım. (bunu iki makinayı kısa sürede elden çıkardıktan sonra yapmaya başladım. Üçüncüsü halen faal)

-Çimlerimde ilk yildan bu yana uzun zamandır herbisid kullanmıyorum. Zaten artık çim değil çayır oldular. Bu arada biraz uzakta çocuklarımın bahçeli evindeyim. Buradaki evlerin büyük bahçeleri de benim bahçem gibi çayır. Çim çok az.

Bu günlerin zor şartlarında umarım sağlıkla işinize devam edersiniz.

Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön