View Single Post
Eski 05-05-2020, 21:50   #9
arkarianjj
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
Cool Çerilere kullandığım değişik bir yöntem (ters asma)

Merhabalar. sn. Dutlubahçe, inanın o kadar acemiyim ki, ailem de şehirde doğup büyümüş tamamen deneme yanılmayla yürütüyoruz işleri. Burada paylaşmamın en başlıca nedeni de benim gibi acemilerin de cesaret kazanmasını ummamdır.

Ben de acemi cesaretinin bir gün doruğuna çıkıp çok değişik bir şey deniyim dedim. Youtube'da Ankit's Terrace Garden diye bir sayfayı takip ediyorum. hem yerden kazanmak adına hem de bakalım nasıl olacak diye gösterdiği bir yöntemi denedim. Fakat sanırım başarısız oldum. E adam bastırarak söylemiş hava sıcaklığı 27c'nin üstüne çıkmadan yapmayın diye ama sabırsız insan ben nolacak ya bir kaç güne ısınır diyerekten 2 hafta önce bu yöntemi denedim. Denemez olaydım diyeceğim ama şimdi 2 hafta sonra uçup giderler fideler diye henüz ağzımı açmayayım. Havalar da ısınmadı gitti. Hemen denediğim yöntemi fotoğraflarda gösteriyorum efendim. Uyarıyı baştan vereyim acemiyseniz sakın denemeyin.

Yöntemi gayet profesyonelce uyguladık (?) deldik ters astık falan ama yok, 2 haftadır ölmüyor ama sürünüyorlar. Sıfır büyüme. Güneş görmüyorlar diye balkonun dışına çevirdim renkleri de içime sinmemişti koyu yeşile dönse iyi olacaktı ama İlk yaprakları düştü gitti sonrakiler de soldu bişeyler oldu anlamadım. Gece toprak sıcaklığı 7c don da yok şükür de neden böyleler anlamadım. İçlerine de Ankit beyefendinin tarifine göre solucan gübresi torf hatta biraz yanmış hayvan gübresi kattık ama böylece kaldılar çerilerim. İyi ki iki tanecik denemişim. diğerleri maşallah sonraki gönderimde o konuya geliyorum efenim.

Eklenen Resimler
   
arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön