View Single Post
Eski 03-10-2007, 11:28   #1
avukatkemal
Ağaç Dostu
 
avukatkemal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 512
Etobur bitkilerde ilaçlama

Paecox'dan derlemedir:

Etobur bitkileriniz için herhangi bir insekticid ilaç kullanabilirsiniz, ama koruma'nın DDVP adlı ilacını öneriyorum. Bunun 2,5 ml'sini 1 lt damıtık suya veya yağmur suyunda seyreltin, doğrudan ekim yaptığınız torfun yüzeyine her tarafı değecek şekilde dökün, ertesi gün altındaki suyu dökün, saksıyı lavabonun içine oturtun, temiz damıtık suyu azar azar yukarıdan dökerek alltan giderden akacak şekilde saksıyı yıkarmışcasına sulayın bir müddet.

Sonradan isterseniz saksıyı bütünü ile bir ağzı iyice plastik fermuarla kapatılabilen bir (ziplock) lu torbaya koyun, az daha su altında oluşacak gibi ekleyip kapatın torbayı. Böylece bir daha drasophyla oluşması önlenir ancak zaman zaman torbanın ağzını açmanız kısa süreli havalandırmanız gerek ki küf ve çürüme oluşmasın.

Bu yukarda anlatığım ilaçlama sırasında ve diğer sulu yıkama yönteminde substrat üzerindeki tohumların yerlerinden pekde oynamaması için asgari çaba harcayın, bir de bu adı geçen ilaç çok zehirli ve çok dikkatli kullanmanız gerektiğini de bilmem eklememe gerek var mı?

Bir diğer yöntem ise kabı substratın yüzeyine kadar yükseltecek miktarda su dolu bir kabın içine oturtarak olası kurtları boğmak olabilir, ancak bu yöntem tohumların çimlenmesi ne kadar gerçekleşmiş bilemediğimden pek de ilk aşamalarda tavsiye edemem. Ama kökleri oynatabilme tehlikesine karşı bitkileri kurtarma adına bu da uygulanan bir yöntemdir.

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön