View Single Post
Eski 02-05-2020, 15:32   #102
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meeteine Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe, bokashi yapımında kullanılacak olan sıvıyı(kepek ile kurutmadan sıvı olarak kullanmak istiyorum) aynı oranda mı (1:50) sulandırmamız gerekiyor. Daha yoğun sıvı kullanmamızın (örneğin sulandırmadan ya da birebir sulandırarak gibi) yararı var mı?
Bir de, bu sıvıyı (sulandırılmış sıvıyı) kullanmanın süresi var mı? Dolapta ne kadar bekletebiliriz?
Aktifleştirilmiş bakteri sıvısını mutfak atıklarına sulandırmadan da fısfıslayarak kullanabilirsiniz. Bakteri yoğunluğu daha fazla olacağı için daha iyi. Ancak bu sıvıyı çok uzun bir müddet saklayamazsınız. Takriben 1 ay kadar saklanabilir. Kokusu değişirse kullanmayın.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön