View Single Post
Eski 30-04-2020, 12:48   #3874
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever
 
Ç İ Ğ D E M's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 54
Madame Julia Correvon

Herkese merhaba, bahçemde çukurda kalan bir kısım var. Öğleden sonra ortancanın bulunduğu sol taraftan güneş almaya başlıyor. Resimde ok ile işaretlediğim sağ tarafa doğru devam ettikçe toprak hizası güneş almayıp gölgelik oluyor. 3 yıl önce diktiğim Madame Julia Correvon'a bakacak olursak clematisler için bahçemdeki en ideal yer. Kökleri serin ve gölge, sürgünler güneş...

Forumda karşıma çıktığında hayran kaldığım Armandii clematis aldım. Madame julia derin budama yapıldığı için her bahar yeniden sürüyor ve çite ulaşıp sarması mümkün değil. Ancak armandii budanmadığı için daha kalıcı bir gövde oluşturup büyüyecek. Yukarıdaki bahçe kapısına doğru uzatmak istediğim için armandiyi madame julianın yerine dikmek istiyorum.

Sorum şu,
Madame juliayı şu günlerde çok derin kazıp bol toprak ile çıkarıp sağ tarafa taşırsam kaybeder miyim? Önümüzdeki birkaç gün bulutlu ve yağışlı olacak. Taşıma için kışı beklersem, armandi için bu yaz saksıda geçecek. Saksıda olması sorun olur mu? Armandi fiyatlarını az çok tahmin edersiniz, bu kez de saksıda kaldığı için armandiyi kaybetmek istemem.

Eklenen Resimler
 
Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön