View Single Post
Eski 21-04-2020, 13:35   #65
yasinmetin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Merhaba Yasin Bey..
Yıllardan beri satış yaparken, alıcılara nergisleri saksıya mı yoksa bahçeye mi ekeceklerini sormaya ve saksı deneyimi olmayanları vazgeçirmeye çalışırım..çünkü saksıda çiçek yetiştirmenin bazı olumsuz yanları var..kimsenin parasını bir yıllık keyif için almak istemem..
Benim gönderdiğim her soğan mutlaka çiçek açacak iriliktedir..ilk yıl açarlar ama eğer saksı toprağı yeterince besin yüklü ve saksı büyük, derin değilse ertesi yılın soğanlarını yavrularıyla besleyemez ve ertesi yıl ya az tomurcuklu çiçek açarlar veya açmayabilirler..bunu garanti edemem
Nergis soğanlarını mutlaka en az 30-40 santim derinlikte saksılara, saksı sulandıkça toprak çökeceği için, saksı toprağı tepeleme doldurulmalı,kıyılara , çok sığ, yani soğanın tepesi hafiften görünecek şekilde ekilmeli ve çiçek açtıktan sonra mayıs sonuna kadar düzenli sulama ve hafiften gübre takviyesi yapılmalı..

Siz alttaki linki açıp okuyun; eğer bu tarzda bir saksı toprağı hazırlamayı göze alırsanız tüm soğanlardan alabilirsiniz..

Çeviri gönüllüleri

Yok eğer bunca uğraşamam veya temin edemem derseniz size blogdaki nergislerden soğanı biraz daha küçük olan, Minör Monarque, Early Pearl(erkenci) , Trewithian ve Campernelle türlerinden vereyim..

Veya kısmet olursa beni birkaç sene daha bekleyin, ileriki yıllarda tam saksı ekimine uygun elimdeki diğer türlerden bi karışım göndereyim.
Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. İleriki yıllarda da alırım tabi ki ama siz saydığınız 4 çeşitten birer soğan rezerve eder misiniz denemek maksatlı almak istiyorum yine de. Bu çeşitler için ilettiğiniz linkteki uygulamaları yapmama gerek yok değil mi, normal torf, perlit, gübre ve ponza taşı ile karışım yapsam olmaz mı?

yasinmetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön