View Single Post
Eski 16-04-2020, 23:35   #7
depresif
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
En iyisi, örtü bitkisi ekeceğim diye hiç uğraşmayın. Çok çeşitli ot gelir bahçenize yerleşir. Otlar sırayla ortaya çıkarlar, biri batar diğer çıkar. Hepsinin bir zamanı var. Kimi erken ilkbaharda, kimi daha geç, kimi yazın, kimi sonbaharda. Zaman içinde çok güzel bir dengeye kavuşur.
Tavsiyeniz benim için çok kıymetli. Bahçedeki yabani otları doğal haline bırakmamı, gerekirse ufak müdahalelerde bulunmamı, bölgenin doğal otlarıyla yeşillik elde etmemi öneriyorsunuz.

Ot konusunu kendi haline bırakmak istememe sebebim 3 sene önce yıllardır boş duran tarlayı satın alıp bahçe kurmak amacıyla pulluk ile sürdürdükten sonra başıma gelen olaydır. Yıllardır ekilmemiş dinlenmiş toprağı baharda derin şekilde sürdürdüm. Henüz çapa makinesi ve motorlu tırpan almamıştım ve diğer işlerim nedeniyle gelişen otlarla mücadele edemedim. Ağustos sonunda bütün bahçe 1 metre civarında sirken ve saz arkadaşlarıyla doluydu. Dikmiş olduğum fidanlardan daha uzundu otlar. 3 yaşındaki kızım otların arasında görünmüyor bahçeye girmeye korkuyordu. 1,5-2 dekar alandaki 1 metrelik otları üç kişi tüm gün zorla söktük. Ağaç söker gibi diplerini bel küreğiyle oynatarak sökebildik.

Esasında yıllardır ekilmemiş, sürülmemiş toprağı sürdürmek, orada oluşmuş doğal dengeyi bozmaktır; bunu biliyorum. Otların toprak işlenmeden önceki halinin neredeyse 10 katına çıkması da muhtemelen bu yüzden. Dediğiniz gibi zaman içinde dengeye kavuşacaktır mutlaka ama dengeye kavuşana kadar bahçem çalılığa dönsün istemiyorum.

Yukarıda bahsettiğim korkunç tabloya bir daha asla müsade etmeyi düşünmüyorum. O yüzden bahçemin iklimine, toprağına ve susuzluğuna uygun bir veya iki örtücü bitkinin baskın şekilde gelişmesini istiyorum. Arada mutlaka farklı otlar gelişecektir. O problem değil.

Bu yüzden ısrarla örtücü bitki tavsiyesi istiyorum. Saygılar...

depresif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön