View Single Post
Eski 10-04-2020, 09:25   #40
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Zeytinyağlı enginar yemeği (çiğden):
4 adet taze enginarı ayıkladıktan sonra (sap alınacak ucu komple kesilecek kase haline getirilecek-kellenin taze yaprakları üzerinde kalacak- sapların dışındaki lifler ayıklanır ve dilimlenen saplarda pişirilecek malzemeye dahil edilir ) ikiye bölerek dibindeki tüylü bölüm temizlenir hazırlanan limonlu suda beklemeye alınır.
Bir demet taze soğan kıyılır ( varsa yanında taze sarımsak da koymak çok iyi olur).
Tencereye dibini yağlayacak kadar sızma zeytinyağı konur, kıyılmış taze soğanlar ilave edilir. Limonlu sudaki enginarlar tekrar ikiye bölünür (isteyen bölmeden yarım haliyle koyabilir görüntü daha güzel olur pişince) tencereye yerleştirilir üzerlerine sadece bir limonun suyu ilave edilir tuzu konarak kapak örtülerek pişirmeye geçilir. Yanmaz tencere varsa iyi olur yoksa kontrolu daha sık yapmak gerekecektir. Ocağın en küçük olanının ek kısık ayarıyla pişirme çok uzun sürede (bir kaç saat) yapılır. Enginarlar sararınca piştikleri anlaşılır bu noktada üzerlerine seviye enginarları geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edilir, ocak açılır 15-20 dakika bu şekilde pişirilince yemek tamamlanmış olur. Ocak kapatılır kıyılmış bir avuç dere otu serpilir üzerine enginarın, tencere kapak kapalı dinlenmeye bırakılır.
(tembel işi görünen bu tarif lezzette rakipsizdir...)

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön