View Single Post
Eski 09-04-2020, 17:55   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,190
Bademli kurabiye

Bu kurabiyeyi Tohum Takas Etkinliği çalışmaları yaparken sevgili malina'da yemiştik, çok da hoşuma gitmişti.

Daha sonra tarifini alıp denediğimde başarılı olamamıştım. Sebebini de anladım; tarifte iki su bardağı un vardı ben bir bardağını badem unu koyunca hamur iyiden iyiye yayılmıştı.

Bu gün yeniden denedim, başardım ama yine de tam istediğim gibi olmadı. Bu sefer sorun kalıplarımdaydı. Yuvarlak kalıp büyük geldi, kalp şeklindeki kalıp ise küçük geldi. İkisi arası bir kalıp almam gerekiyor.

Tadı çok güzel yapımı da çok kolay, tarifini yazıyorum.

1 su bardağı un
1 su bardağı kavrulmuş un (kavurduktan sonra soğutun)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış iç badem (ben bunu pasta malzemeleri satan yerden pirinç badem adıyla alıyorum- siz irili ufaklı rondoda çekebilirsiniz)
180-190 gr tereyağ (pomad) işleme başlamadan evvel buzdolabından çıkarın ki yumuşasın.

Bütün bu malzemeleri ufak bir tepsi içinde iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru bir yağlı kâğıt üzerine koyun, sonra üzerine de bir yağlı kâğıt koyarak merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın.
Daha sonra orta boy ay şeklinde veya yuvarlak bir kalıpla şekiller elde edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra daha evvel 170-180 derece ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. (alt kısmı pembeleşmişse tamamdır)

Fırından aldıktan sonra hafifçe soğusun üzerine de pudra şekeri serperek servis yapın.

Pirinç badem ve fırından çıkan kurabiyeler.

Name:  IMG_5165 (800 x 449).jpg
Views: 86
Size:  32.6 KB

Name:  IMG_5164 (800 x 449).jpg
Views: 82
Size:  32.2 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön