View Single Post
Eski 06-04-2020, 17:11   #20
Sezerakk
Ağaç Dostu
 
Sezerakk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 139
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DiPoLe Mesajı Göster
Bugün kişniş, yer bademi, ağaç bamyası, kivano, acı biber ve mor tatlı biberde de hareketlenme başkadı. Kekik, ejder meyvesi ve melisada henüz hareket yok. Biftek otu (eğer tere ile karışmamışsa) hala bir tane. Civan perçeminin de bir gözünde 3-4 gündür bir filiz var gibi, ama hiç büyümüyor. Çok küçük adeta kıl gibi bir filiz ve üstünde çok küçük iki yaprakçık var.
Toprağın nemi biraz azaldı gibi hissettim. Hazır dışarıda da yağmur varken fideleri 5 dakikalığına yağmurun altına taşıdım.
Bu arada bazı kabak ve mısırların kökleri viyolden taşma, yandaki viyolleri de istila etme çabasında. Bir kabağın da kökü okdukça uzamış ve viyolün altındaki delikten çıkmış. Acaba bu bir problem midir? Şimdilik hiç dokunmadım...
Eklenti 705377


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kabak, Salatalık, Kavun, Karpuz gibi cinslerin tohumları çok çabuk çimleniyor ve genellikle bulundukları viyolün/kabın altını komple kökleri ile sarıyorlar. Bu bir problem değil ancak daha büyük bir yere geçmek istediklerinin belirtisi. Ben İstanbulda henüz bunları çimlendirmeye başlamadım. Çok büyüdüklerinde koyacak yerim yok. Bahçeye geçiş sezonu buradalarda Mayıs’ın 2. Haftası oluyor genelde.

Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön