View Single Post
Eski 06-04-2020, 07:19   #19
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Viyol hep sorun yaratıyor

[QUOTE=DiPoLe;1584928]Bugün kişniş, yer bademi, ağaç bamyası, kivano, acı biber ve mor tatlı biberde de hareketlenme başkadı. Kekik, ejder meyvesi ve melisada henüz hareket yok. Biftek otu (eğer tere ile karışmamışsa) hala bir tane. Civan perçeminin de bir gözünde 3-4 gündür bir filiz var gibi, ama hiç büyümüyor. Çok küçük adeta kıl gibi bir filiz ve üstünde çok küçük iki yaprakçık var.
Toprağın nemi biraz azaldı gibi hissettim. Hazır dışarıda da yağmur varken fideleri 5 dakikalığına yağmurun altına taşıdım.
Bu arada bazı kabak ve mısırların kökleri viyolden taşma, yandaki viyolleri de istila etme çabasında. Bir kabağın da kökü okdukça uzamış ve viyolün altındaki delikten çıkmış. Acaba bu bir problem midir? Şimdilik hiç dokunmadım...
Eklenti 705377


Kıl gibi filiz büyük olasılıkla yabani ottur. Diktiğimiz tohumlar o kadar ince çıkmıyor. Henüz filizlenmemiş tohumunuz.
Köklerin hava alması ve ışık görmesi kesinlikle istenmeyen durumlar. En kısa zamanda daha büyük bir kaba aktarılmak zorunda. Eğer gerçek yapraklar çıkmışsa şaşırtmayı da yapmış olursunuz. Öyle ya da böyle büyük kaba taşınmalılar. Eliniz ile rahat tuttuğunuz tohumlar, üç oda bir salondan aşağısına "olur" vermezler.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön