View Single Post
Eski 05-04-2020, 15:39   #174
alperfect
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
https://www.youtube.com/watch?v=-SNRCy5yGS8
https://www.youtube.com/watch?v=rZOs6B71Wjs

Daha önce kendi sayfamda paylaşmıştım belki yeni arkadaşlardan görmeyen olmuştur diye burayada eklemek istedim.
Bu şekilde çok sayıda tohumu aynı anda çimlendirip şaşırtacak duruma çok kısa sürede getiriyor ve tohumların inanılmaz hızlı ve büyük kök atmasını sağlıyor dez avantajı direk toprağa ekim yapılırsa iyi sonuçlar vermiyor adaptasyon sorunu yaşıyor.
Ben bu sistemi kullanıyorum öğrendikten sonra ve tohum çimlendirme için çok iyi sonuçlar veriyor daha sonra viyollere şaşırtıyorum.
İkinci videodaki rulolar içine torf koyup yapılan şaşırtma işi ev ortamında ışık azlığı sebebiyle pek çalışmıyor.Ama ilk vidyo çok iyi çimlendiremeyeceğiniz çoğu tohumda işe yarıyor ve kolay bir şekilde çimlendirebiliyorsunuz.
Çimlenme oranları mesela berkeley domateste 1 tohum çimlenmedi,brandywine domateste tamamı çimlendi ama birnefestopraktan gelen Halep karası düşük kaldı 15 tohumdan 3 tane çimlendi...Patlıcan tohumlarında genelde çimlenme düşük kalıyor.
Bu yöntemle tohum çimlendirirken küflenme sık karşılaşılan bir sorun mu? Benim ruloları peçete tam kurumadan hafif nemliyken fısfısla suladım ama 2 gündür ruloların kenar köşesinde hafif siyah noktacıklar görmeye başladım. açıp havalandırıyorum da.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön