View Single Post
Eski 30-03-2020, 11:15   #103
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Kusuraa bkmayın uzun zamandır sayfayı ziyaret etmiyordum, Yorum yazılınca haber vermiyor, keşke üstteki yorumu beğenseydiniz, daha erken yazardım neyse.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Genel olarak evimden memnunum, Ancak ufak tefek sorunlar ****** var. Mesela yazın 30 derecenin üzerinde sıcak oluyorsa dışarısı içerisi de 28 derceye çıkıyor, 36 derece oluyorsa içerisi de 32-33 derece oluyor.Yalıtımlı da olsa yalıtımı yetmiyor. Tavan yalıtımını extra yaptırın derim hatta en üst saçın iç kısmına püskürtme yatım var onu ekstra yaptırın. Çelik kapı kalıbı geniç ancak duvar çok ince olduğu için iyi oturmuyor. Onun dışında aklınıza takılan özel sorularınız olursa cevaplarım.
Yalıtım kalınlığını arttırmak beklediğinizi vermeyecektir. Sorun şöyle:
Yalıtımın kendisi ısınıyor. Ardından aldığı ısıyı iletiyor. Yaz kıştan farklı. Çünkü güneş ışınları enerji taşır. Bu enerjiyi ısı olarak evinizin kabuğuna aktararak ek ısınma yaratıyor. Üstelik hava sıcaklığının etkisinden daha yüksek oranda etkiliyor. Işınım etkisi.
Bunu engellemenin ilk yolu gölgelemek. İkinci yolu, kütlesi büyük malzeme kullanmak. Örneğin, çatınız havalandırılan kiremitten yapılsa etkisini hemen görürsünüz. (Marsilya tipi, İspanyol tiplerinden daha az etkilidir. İspanyol tipleri kiremitin altından hava geçmesine izin vererek ışıma ısısının büyük bölümünü engeller.)
Taş evlerin sırrı da burada. Duvarın dış bölümü ısınır, iç yüzeye iletinceye kadar gece olacağı için soğur. Dış yüzeyin ısınıp-soğuması iç yüzeyi etkilemez. Isınıp-soğuyan dış kabuk yaratmak en etkili yöntem.
Üçüncü yol ise dış yüzeyleri açık renge boyamak. Beyaz en iyisi. bu yol en az etkilidir. Ancak, hiç yoktan iyidir.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön