View Single Post
Eski 27-03-2020, 06:43   #1321
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi azorka Mesajı Göster
Alanımı biraz düzenledim,yağmur suyundan etkilenmemek için palet ayarladım. Yan kısımları oluşturan paletleri birbirine çiviledim.Benim üstadlara bir sorum var. Kompostunuzun karışımını ayarladıktan sonra üzerine eklemeler yapıyor musunuz? Örneğin 1 gün geçtikten sonra yeşil malzeme koymak gibi? Fakir oynayacağı zaman davul patlarmış misali bugün İzmir yağmurlu. Yarın sıcaklığı kontrol edeceğim. Sıcaklık yoksa yeşili arttıracağım koku varsa kahverengi malzeme koyacağım.
Deneyimlerim şöyle:
Bu kadar küçük yığınlarda sıcak kompost çok zor. Soğuk oluyor ve 6 aydan uzun sürüyor. Pratik olarak bir yıl.
Önümüz yaz. Kenarlarda kurumalar olacağı için yağmurlu günler aranıyor. O dönemde kenarları hortumla ıslatmak gerekiyor. Üstüne de bir palet bulup yerleştirirseniz çökmesi kolaylaşıyor. Alt kısım yerden yüksek ise ot yetiştiği için pek nem kaybı olmuyor.
Kahverengi eksiği olursa, hızarlardan ince (toz diyorlar) talaş bulabilirsiniz. Özellikle çam talaşı. (Okaliptüs zorlaştırıyor.) Soba mevsimi geçtiği için çuval götürene bedava veriyorlar buralarda.
Hayvan gübresini az kullanmamanızı öneririm.
Üstüne ekleme yapmak ilk aydan sonra işe yaramıyor. Alt bölüm hazır olduğu halde üsttekilerin oluşması bekleniyor. Ancak oluyor. Moralinizi yüksek tutun.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön