View Single Post
Eski 24-03-2020, 12:49   #4
Kozanli
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
KORONA VİRÜS ÖLÜMLERİ NEDEN ARTTI ?

Daha bir hafta öncesine kadar, Türkiye'de Korona Virüsden ölüm yoktu. Bir haftada ölü sayısı 37 ye ulaştı. Teşhis edilen hasta sayısı da artıyor.

Neden sayı artıyor?

Birinci ve önemli neden UMRE SEYAHATİ dir. Umreye gidenler, virüsü ülkeye taşıdılar. Hükümet adamları neden Umre İzni verdi sorusu halen cevap bulamıyor. İzin verdiniz, bari gerekli denetimi neden yapmadınız sorusuna cevap bulunamıyor. Yapılacak ilk iş, umreye giden vatandaşlardan uzak durmaktır.

İkinci önemli neden İHMAL ve CEHALETTEN kaynaklanıyor. Biz Müslümanız ''Allah bizi korur'' anlayışı kırılamadı. Camiler ''Allahın evi, oraya virüs girmez'' diyen İmamlar çıktı. Cahil halkı kandırdılar. Toplu olarak bir araya gelen halk kitleleri, salgını artırdı. Camilerde toplu namaz kılmak yasaklandı ama, iş işten çoktan geçmişti, virüs halka yayıldı.

Üçüncüsü, eksik ve yanlış bilgidir. Başkan Trump ''Virüs sıcakta yok olacak'' dedi ve tüm dünya buna inandı. Bilim kurullarından bir kişi çıkıp da ''doğru değildir'' demedi.Herkes, Nisan sıcakları ile virüsün yok olacağı beklentisine girdi. Televizyonlarda boy gösteren, okumuş cahiller, sıcak hava yerine ultraviyole ışınlarını koydular. Halkı yanılttılar. Halbuki virüs 55 derece sıcaklıkta ölüyor. Asvalt üzerinde 9 gün canlı kalıyor.

Dördüncüsü daha da vahim. Türk Milleti kaderci. Allah ne derse o olur anlayışı kırılamıyor. İmamlar, insanları ölüme hazırlıyor. Ebedi cenneti kurtuluş olarak sunuyor. Müslüman ahali maddi alemin geçici olduğuna inanıyor. Kaderde ne varsa olur anlayışı kırılamıyor. Hükümet sokağa çıkma kararı veriyor. Halk, kaderine razı şekilde sokaklarda dolaşıyor.

Beşincisi sevk ve idareden kaynaklandı. Virüse muhatap olacak görevliler korumaya alınamadı. Bunların başında, sağlık personeli, otobüs şoförleri, uçaklardaki uçuş ekibi, eczacılar, banka ve markette kasiyer olarak çalışanlar geliyor.

Altıncısı sosyal yapımızdan kaynaklanıyor. Büyükler ile birlikte yaşamak. Uzakta ise ziyaret etme kültürü devam ediyor. Virüs gençleri etkilemiyor. Gençler, yaşlı akrabalarını ziyaret edip kucaklaşıyor, öpüşüyor. Farkına varmadan virüsü bulaştırıyor.

Bu beladan kısa sürede kurtulmak için bilgiye sahip olmak ve disipline uymak gerekiyor.
Alıntı.

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön