View Single Post
Eski 22-03-2020, 22:49   #1
borte6510
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Akansu Kültüründe Çoklu Ürün Denemesi

Sevgili arkadaşlar, öncelikle kendimi tanıtayım uzmanlık alanım bilişim üzerine ankara'da ikamet ediyorum. Hobi amaçlı olarak mevsimi geldiğinde, terasımda saksılarda sebze yetiştiriyorum. Bu sene gerek forumdan gerek sosyal medyadan heveslenerek akan su kültürü denemelerim oldu. Başta 2 metre pvc boru ile kıvırcık denedim. Bayağı büyüttüm derken 3-4 hafta sonrasında kökleri jelimsi görünmeye ve erimeye başladı. Düzenli olarak saatte 15 dk devir daim ettiriyordum ve sürekli çalışan hava taşım vardı. Sonrasında toprağa alarak birkaçını kurtardım.

Sonradan atıl duran 6-7 boy pvc boru elime geçti ve tekrar şansımı denemek istedim. Resimlerde görüleceği şekilde sera ortamı oluşturdum. Bu sefer 7/24 devirdaim ve hava taşı ile çalıştırdım.

Sonuç olarak; kök olarak sisteme eklediğim çilekler resimdeki boyuta 1 haftada geldi.
daha yüksek ec istediğini biliyorum ama geçici olarak sisteme domates fidesi de ekledim. Ama aynı sorun başıma tekrar geldi. Hep okuyarak birşeyler yapmaya çalışıyordum artık bir bilene sormanın zamanı geldi sanırım. Bu kadar emek ve masraftan sonra ziyan olmasını istemem. Tecrübeli arkadaşların yardımını rica ederim.

Sistem ile ilgili bilgiler
Besinleri Tartes tarımdan tedarik ettim.
Motor ve hava sürekli çalışıyor; saatte 150 lt civarı. Ki sistemde yaklaşık 200 litre su var pvc'ler saksı dibine kadar; yaklaşık yarı beline kadar dolu.
ph düşürücü olarak limon tuzu kullanıyorum. günlük max 6.5 görüyor, 6'ya düşüyürum.
ec seviyem 2000 ms.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen borte6510 : 23-04-2020 saat 17:52 Neden: resim boyutu, başlık değişikliği
borte6510 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön