View Single Post
Eski 19-03-2020, 10:51   #4
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat DÖNMEZ Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Size geçen hafta yaşadığın kötü bir olayı anlatacağım. 3 yıldır topladığım çilek çeşitlerim vardı ve çileklerin saksıya uygun olmadığına karar verince dedemgilin bahçenin ufak bir köşesine geçen sene dikmiştim. Geçen hafta bitkilerin durumunu kontrol etmek için gittim. Çileklerin olduğu kısıma gittiğimde başımdan aşağı kaynar sular döküldü o kadar zaman toplamaya uğraştığım çileklerim toprağın içine karışmıştı. Dedem, kuzenime ve babasına bahçeyi çapa makinesiyle çapalamasını söylemiş onlar da dikkat etmemişler galiba benim çileklere olan olmuş. O gün sinir krizi geçirdim, acile gittim, sakinleştirici iğne yaptılar, başkası için önemli olmayan şeyler sizin çok canınızı yakabiliyor. Çok canım yandı. Çileklerimi o halde düşününce bile çok üzülüyorum. O kadar emek o kadar can boşuna gitti, hiç oldu. Neden bunları buraya yazdım?
Birincisi, acımı paylaşmak ve beni anlayabilecek insanlar bulmak için
İkincisi, yorulmuş hissediyordum ve aslında pes edecektim tekrar aynı türleri nasıl bulacağımı bilemiyordum sonra burası aklıma geldi.
Sizde benim gibi çilek yetiştiriyorsanız ve fide paylaşmak isterseniz yazın lütfen en azından çilekle ilgili bilgi paylaşırsanız sevinirim. Bende minik dağ çilekleri ve birkaç tür kaldı. Osmanlı çilekleri hep gitmiş sizde neler var merak ediyorum.

Başınıza gelenlere çok üzüldüm. Bunca emeğin heba olması insanın çok ağrına gidiyor. Zengarden de pekçok çeşit çilek var. Bi baksanız derim. Belki aradığınız fide ya da tohumları bulma imkanınız olur.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön