View Single Post
Eski 19-03-2020, 08:19   #1
alperfect
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Koronavirüs (Viral Salgın)

Uygun bir bölüm bulamadım ancak adı ''doğaya ve yaşamınıza sahip çıkın'' diye bu bölümde açtım konuyu.

Öncelikle günümüzde her birey sanal mecralardan istese bile uzak kalamıyor ama bilinçli bir reddetme durumu varsa bu siteyi aktif kullanan arkadaşları bilgilendirmek isterim.

Son günlerde karşılaştığımız viral salgınla ilgili olarak en önemli korunma yöntemi sosyal izolasyondur. Mümkün mertebe insanlarla temas etmeyin; gezme, misafir kabul etme, tiyatro, gün v.s. gibi tüm aktiviteleri iptal edin. Özellikle elinizi sık sık yıkayın bol su ve sabunla. Ortalıkta gezen temizlediği iddia edilen bir sürü madde hikayedir su ve sabun en önemlisi (tabi ev ortamında eğer hastane v.s gibi bir yere gittiyseniz el dezenfektanı kullanın O ayrı bir madde)
Sık sık evi ve odayı havalandırın. Sağlıklı beslenin rutin ilaçlarınızı düzenli kullanın. Raporlu ilaçları direkt olarak eczaneden temin edebiliyorsunuz.
Eğer acil bir durum söz konusu değilse sağlık kurumlarına gitmeyin.
Dışarı çıkıp döndükten sonra bütün kıyafetlerinizi çamaşır makinesine atıp yıkayın kendi elinizi yüzünüzü bol sabunla yıkayın.
Özellikle 65 yaş üstü Kronik hastalığı olanlar bağışıklık sistemi bozukluğu olanlar (organ nakli, Steroid -kortizon- kullananlar dahil) yüksek risk altında özellikle dikkat edin lütfen.
Ve umarım iyi bir izolasyonla bu salgını minimum hasarla atlatırız.


Düzenleyen alperfect : 19-03-2020 saat 14:27 Neden: kelime ilave ettim
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön