View Single Post
Eski 17-03-2020, 05:39   #205
obabilgesi
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Merhaba Syn CornusMas
Mesajım tamamen yanlış anlaşılmış Şöyle ki, “kötü toprak” dedim, çünkü bahçenin fidan çukurunu bile zor açtığımız çitlere yakın kumlu-taşlı bir noktasına dikmiştik. Normalde bahçe toprağımız bildiğiniz humus ve komposttan oluşan inanılmaz verimli bir toprak. “İklimi uyumsuz derken de, Gönen karadeniz iklimine nazaran çok daha kuru ve güneşli bir bölge. Tüm bunları düşününce mümkün değil yetişmez diye düşünmüştüm.
Şimdi, “peki neden diktiniz? diye soracaksınız.
Tamamen gözün doymaması Fidan alışverişi sırasında 50 civarı karışık meyve fidanı olmıştım. O da, bu da olsun derken iki tane de karayemiş fidanı almıştım. Fidanları diken abimiz “bunlar burada olmaz abi” diyerek, diğer fidanlardan kalan bir yere dikti. Dikildiği sene 1 tanesi kuruyunca ümidim iyice tükenmişti, ama şimdi kalanı bu halde görünce tabi hem çok sevindim, hem çok şaşırdım. Hele ki yıllarca çiçeğini görmeyi bekleyenleri duyunca da, şaşkınlığım katlanarak arttı.
Verdiğinizi bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim, yeşilliği kalsa yeter diye bakımını yaparken üçüncü senesinde meyvesini yiyebileceğiz desenize.
Çok sağolun

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön