View Single Post
Eski 16-03-2020, 20:17   #204
CornusMas
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 199
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Karayemiş meyvesini alabilmek için yıllarca bekleyenleri duyunca da, bu kadar kötü toprakda ve iklimi uyumsuz bir bölgede fotoğrafdaki oluşumlar beni çok heyecanlandırdı.
Sayın obabilgesi, neden "bu kadar kötü toprakta" ve "iklimi uyumsuz bir bölgede" dediğinize anlam veremedim. Gönen son derece geniş tarım alanlarına sahip verimli topraklarla kaplı bir bölge.

Ayrıca İstanbul'un, Avrupa yakasının güney sahillerinde (Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar), Marmara'nın hemen karşı kıyısında Gönen'e yakın çevre ilçeler olan Çanakkale/Biga, Çan ve Yenice'de meyve veren pek çok karayemiş ağacı var. Belki fidanken biraz bakım yapmanız, sulamanız gerekebilir ancak yetişme ve meyve verme konusunda sorun olacağını hiç sanmıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Ama teyide ihtiyacım var, çünkü daha önce hiç karayemiş çiçeği görmedim. Ne dersiniz bu oluşumlar tomurcuk mu? Eğer tomurcuksa kendini döller ve meyveye dönerler mi?
Evet resimde görünenler tomurcuk. Ağacınız yakında çiçek açacak. Karayemiş çiçekleri hermafrodit ve gözlemlediğim kadarıyla kendine uyumsuzluk durumu yok bu yüzden meyve vereceklerdir. Çevresinde aynı türden başka ağaç olmadığı halde meyve veren karayemiş ağaçları biliyorum.

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön