View Single Post
Eski 12-03-2020, 11:28   #14
bilenyum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
Tohum talebinin yapıldığı kategoriye 50 mesaj sınırı konulmalı bence. Zaten bir şekilde forumda aktif olmaya çalışan bir üyeye gitmesi daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede hem forum içi hareketlilik hemde talep edenlerin oranı dengelenecektir diye düşünüyorum (50 farazi bir rakam. Buna yakın bir mesaj sayısı da uygun olabilir).

2. önerim ise gönderilecek olan tohumların net sayısının belli olması. Buna göre talep eden ilk kişiler elde etmeli ve paylaşan kişi tarafından düzenli kontrol edilmeli. Belki de excel türevi tablolarla ilan açmak daha sağlıklı olabilir. Tohum talep et butonu yerine, tohum isteği olan kişi yorum yazarak şablona uygun şekilde tohum istediğini belirtmesi de sağlıklı olabilir.
Örneğin 20 talep var ve verilebilecek max. 15 torba tohum var. Buna göre ilk 15 yoruma gidecek tohumlar belli olacaktır. Ardından tohum tükendi ise konu düzenlenerek bittiği belirtilebilir. Diğer türlü her beğeninin kontrolü, sınırlı tohumlarda kimin alıp almayacağının belirsizliği, harcanan zaman çok fazla olabiliyor.

bilenyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön