View Single Post
Eski 11-03-2020, 09:49   #1
elifaydin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Elifaydin/Tohum Paylaşım sonrası 2020

Bu seneki maratona geçen yıla göre biraz daha sistemli başlıyorum. Liste epey kalabalık olduğu için ilk kısma şimdilik eklemedim. Çünkü hem geçen yıldan talep ettiğim ama gerek çimlendirme gerekse yerine geçirme kısmında başarılı olamadıklarım hem de bu yıldan taleplerimi toprakla buluşturdum.

Ekim yöntemi olarak karton bardakları tercih ettim. Geçen yıl da aynı yöntemi uygulamıştım ve başarı yüzdesi iyiydi. Plastik bardaklara göre kök kısmı ışık almadığı için rahat oldu, kartonlara tohumun cinsini ve kimden geldiğini yazmak mümkün olduğu için takibi kolaydı.

İlk olarak 03 Martta biber tohumlarını bardaklara ektim. Çok miktarda çeşiti toprakla buluşturdum, çıktıkça sizlerle fotoğrafları ile birlikte paylaşmayı planlıyorum. Bununla birlikte bu sabah 2 tane başını çıkarmaya çalışan minik görmenin sevinci var ama akşama artık serap görmediysem fotoğraflarım.

09 Martta da 2 gün boyunca nemli peçete içinde beklettiğim patlıcan tohumlarını bardaklara ektim. Bibere kıyasla onlar daha az çeşit.

Bu esnada talep etmiş olduğumuz çiçek tohumlarını da çiçekten sorumlu devlet bakanı olan kızımla birlikte 06 Martta yine bardaklara çimlendirdik. Bir tane de yoğurt kabı vardı onu da es geçmedik tabi ki. Ama yoğurt kabına ektiklerimize çiçeklerin isimlerini yazamadık. Yoğurt kabındakilerden birkaç tanesi hareketlenmiş, akşama onları da çekeceğim.

Domateslerin de bardaklarını akşam hazırladım ayırdım isimlendirdim, ekilmeyi bekliyorlar şu aşamada.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön