View Single Post
Eski 08-03-2020, 12:40   #1
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
devrann / Tohum Paylaşım sonrası çalışmalar (Alanya-Serik) 2020

Merhaba
Bu yılda beni baharın gelişine az bir zaman kala heyecanla balkonda saksıda bişeyler üretmenin telaşı sarmış durumda her zaman ki gibi.
Bu yıl geçen yıl ektiğim tohum alıp tohumlarını nasılsa kaybettiğim ve stok tohumlardan devam ettiğim mükemmel lezzetiyle kendine aşık etmiş blue domates aliş ve bu yıl ilk kez deneyeceğim siyah domates saksıda yetiştireceklerimin arasında olacak.

Bir kaç çeşit patlıcan salatalık ve yeşillikler olacak.
Domatesleri yani blue,black ve aliş'i birde Solanum sisymbriifolium üzerine aşıladım çeşitlerin verimlerini birde aşılı olarak görmek istiyorum.Patlıcan çeşitlerinin bir tanesini solanum chrysotrichum üzerine aşıladım.

Geçen yıl hazırladığım toprak karışımı malesef pek verimli olmadı bunun sebebi takip edenler hatırlayacaktır ormanlık bir araziden aldığım toprakla birlikte saksıya nematod yumurtası taşınması ve büyük sıkıntı yaşamamdan dolayı bu yıl dışardan toprak kullanmamaya karar verdim.
150 litrelik saksı yerine 15 litrelik saksılarla devam etmeye karar verdim çünkü pek verimli olmuyordu çok derin olmasının bir avantajını görmedim aksine alt katmandaki toprak havasız kalıyor ve kökler o bölgeye ilerlemiyordu.

Toprak karışımı olarak pomza,solucan,torf,leonardit,yarasa ve klino kullandım.
Bu yıl yine sorun yaşarşam kesinlikle toprak kullanmayıp hidroponik yetiştirmeye geçeceğim.Aslına bakarsanız saksıda sıcak bir balkonda iyi bir verim almak çok zor.


Düzenleyen devrann : 16-05-2020 saat 21:03
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön