View Single Post
Eski 06-03-2020, 10:16   #12
effetr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatly Mesajı Göster
Merhabalar , Ankara Gölbaşında yapmakta olduğumuz hobi bahçesinin etrafını aşağıdaki resimdeki gibi çim alan yapma kararı aldık. Şuan toprağın tesviyesi tamamlandı sayılır. Bahçeye sık sık gidemediğimiz için sabah akşam otomatik sulama yapmayı planlıyorum. Bahçemiz imarlı olmadığı için elektriği güneş enerjisi ile suyuda bahçedeki kuyudan temin ediyoruz. Bu şartlarda sulamayı nasıl yaparım diye araştırmalar yaptım ve işin büyük bir kısmını kafamda çözdüm diyebilirim. Sizlerden isteğim çözümlerim doğrumu veya alternatif olarak ne önerirsiniz ?

Öncelikle bahçenin ortalarında bir kuyumuz var ve derinliği 5mt. evin arkasında su deposu var 2 tonluk ve kuyuya uzaklığı 30 mt. Evin etrafındaki çim alan yaklaşık 170 m2.

Projem şu şekilde : Kuyunun içine 400W 'lık bir dalgıç pompa yerleştirip 2 tonluk depoyu şamandıralar vasıtası ile dolduracağım.2 tonluk depo 2.5 mt yüksekliğindeki bir malzeme deposunun üstünde.Malzeme deposunun içine koyacağım 400W lık bir hidrofor ile de bahçedeki çimleri sulayacağım.Bahçede kullanacağım sprey nozullar 17 adet ve katalog verilerine göre toplamda dakikada 75 lt/dk suya ihtiyacım var. Kullanacağım hidrofor dakikada 80 lt debiye sahip. Ben riske atmamak için hidrofordan klape ile iki kol çıkarmayı ve bu kollara selenoid vana takmayı düşünüyorum.10 dakika bir kolu 10 dakika diğer kolu çalıştırmayı planlıyorum.Bu selenoid vanalaırn kontrolünü ise hunter marka kontrol üniteleri ile yapmayı planlıyorum. Ankaradaki bir sulama sistemleri firması ile görüştüm 32lik kangal borunun yeteceğini söyledi ama hesabı nasıl yapılıyor bilmiyorum.Çim alanın yapılacağı yerin orta kısmından ana boruyu geçirip spreylerin konulacağı yerlere 20 lik boru ile geçişleri yapmayı planlıyorum , bunun için de kızaklı priz kolye kullanacağım.

Projeyi yorumlayıp , önerilerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.Bu hafta sonu boruları döşeyerek işe başlayacağım.
Selamlar,

Buradaki tasarımın yapıldığı programı bilen var mı?

effetr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön