View Single Post
Eski 21-02-2020, 06:38   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Nasıl çalıştık? Olayın perde arkası :) 2020

Sitemizin en güzel ve en çok rağbet gören; üyelerimiz arasındaki tohum paylaşım etkinliğini MeyveliTepe'nin önderliğinde bu sene de tamamladık.

Zarflarınız dün itibariyle yurtiçi Kargo'ya teslim edildi. Umarım en erken zamanda elinize ulaşır. Tohum zarflarını alanlar lütfen açılmış olan başlığa not düşsünler ki kimlerin eline ulaştı, kimlere ulaşamadı takip edebilelim.

Sizler ellerinizdeki tohumları gönüllü olarak paylaştınız, bizler de gönüllü olarak yaptığımız çalışmalarla bunları en iyi ve çabuk şekilde sizlere ulaştırmaya özen gösterdik ve ben inanıyorum ki butün bunlar agaclar.net'li olmanın en güzel göstergesi. Bu güzel etkinlikte bizleri yönlendirdiği için MeyveliTepe'ye büyük bir teşekkür borçluyuz.

Arkadaşlar, Lojistik Merkez olarak çalışmalarımızı sürdürürken karşılaştığımız sorunları biraz sizlere açmak istiyorum. Bunları giderebildiğimizde seneye ve ondan sonraki senelerde de sanırım daha kolay çalışmalar olacaktır.

En büyük sorun tohumları koyduğunuz poşetlerin ufak tutulması. Tohumlar ya çok ufak ve çok fazla, ya da iri olduklarından barkodlar ikiye kıvrılarak poşetlere konulmuş. Bu durumda her tohum poşeti açıldı, barkodlar çıkartıldı ve okutulduktan sonra tekrar içine konup ağzı kilitlendi. Bu iş hayli zaman kaybına sebep oldu.

Bazı arkadaşlar etiketleri ortadan kesip barkodu bir yüzüne kutu numarasını arka yüze yapıştırmışlar bu da yapılmasın.

Bazı arkadaşlarımız sanırım bize kolaylık olsun barkodları kolay okutabileceğimizi düşünerek tohum poşetlerini mecmua sayfalarına yapıştırarak yollamışlar.
Onları tek tek sökmek zorunda kaldık zira o şekilde zarflara sığması mümkün değildi. İlgili arkadaşın zarfına başka tohumların da konulması gerekiyordu.

Bir arkadaşımız etiket çıktısı almamış ve elle yazmış, bunu elle yazmak zorunda kaldık neyseki adedi azdı.

Yıldız soğanı gönderen arkadaşımızın poşetinden çok iri olanlarını çıkarmak zorunda kaldık çünkü zarflara sığmadı.

Bir arkadaşımızın yolladığı cüce narlar çürümüş, küflenmiş.
Barkodlarını dahi okumak mümkün olmadığından dağıtımdan çektik.

Bir kısım fasulye tohumları kurtlanmış, arkadaşlar kurtları öldürüp delikli olanları attılar ve sağlamları yeniden poşete koyarak gönderdiler.

Bütün bu olumsuzlukların yanında bizlere kolaylık sağlayan poşetler de mevcuttu.
Tohum poşetleri daha büyük tutulmuş, barkodlar kıvrılmasın diye poşet üstüne yapıştırılmış.

Tohumun konulduğu poşet daha büyük bir poşete konularak barkod yapıştırılmış.

Teşekkür ederiz.


Düzenleyen Güler : 22-02-2020 saat 05:20
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön